Održana obuka ’’Gde smo u procesu pregovora za članstvo u EU“

Proces pristupanja Srbije članstvu Evropske unije ulazi u završnu fazu. U prilog tome je i usvojena Strategija proširenja za Zapadni Balkan u Strazburu, 06. februara 2018. godine. Poznato je koliki je za Srbiju suštinski i dugoročni značaj pristupnih pregovora EU, pa time i za region istočne Srbije. Proces pristupanja je važan i sa aspekta prilagođavanja promenama koje će uslediti. Pristupanje EU nosi sa sobom mnogobrojne mogućnosti ali i pretnje jer će se nekim sektorima i poslovima znatno promeniti uslovi rada i poslovanja. Neučestvovanje i nepoznavanje procesa pridruživanja predstavlja potencijalni problem za budući razvoj celog regiona.

S tim u vezi, u Zaječaru je održana dvodnevna obuka ’’Gde smo u procesu pregovora za članstvo u EU“. Cilj obuke je predstavljanje trenutne pozicije Srbije u procesu pregovora za članstvo u EU, ko u naše ime pregovara, kako se u pregovorima može učestvovati, šta nas očekuje i koji su koraci koji slede.

O ovoj temi govorila je Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog Konventa o EU.

 

Intervju Nataše Dragojlović možete pogledati ovde

RARIS je obuku ’’Gde smo u procesu pregovora za članstvo u EU“ organizovao uz podršku Fondacije za otvoreno društvo - FOD.

 


 
 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo