Pozivamo vas na info sesiju o IPARD programu koja će se održati u Zaječaru, u prostorijama Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS) Trg oslobođenja bb u petak, 7. aprila od 12h.

Sve o mogućnostima koje potencijalnim korisnicima nudi IPARD program, kao i sam put do ove bespovratne pomoći prisutnima će predstaviti:

  • Slobodan Živanović, rukovodilac Grupe za programiranje mera IPARD programa  za unapređenje  konkurentnosti, ruralne  infrastruкture iLEADER pristupa
  • Ivan Egerić, Sektor za odobravanje projekata iz Uprave za agrarna plaćanja pri Ministartsvu poljorivrede, šumarstva i vodoprivrede
  • Aleksandra Bačević, Odsek za odnose sa javnošću, informisanje i saradnju sa korisnicima agrarnih podsticaja iz Uprave za agrarna plaćanja pri Ministartsvu poljorivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U uvodnom delu prisutne će pozdraviti Vladan Jeremić, direkor Reginalne agencije za razvoj istočne Srbije i Danijela Vučić, menadžerka EU info kutka Niš.

Info sesiju u partnerstvu organizuju Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS i EU info kutak Niš (Informacioni kutak Delegacije EU u Nišu) kako bi potencijalni korisnici iz gradova i opština istočne Srbije saznali više o prilikama koje IPARD nudi, o načinu podnošenja predloga projekata i svim drugim pojedinostima.

Podsetimo, Odlukom Evropske komisije 2022. usvojen je IPARD III program Republike Srbije za period 2021 – 2027. godine. Finansijski doprinos Evropske unije za IPARD III program povećan je u odnosu na prethodni programski period i iznosi 288 miliona evra, što će sa doprinosom Republike Srbije, kao i privatnim doprinosom korisnika obezbediti preko 580 miliona evra namenjenih sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ovaj instrument finansijske pomoći u pretpristupnom periodu mogu da koriste poljoprivrednici – fizička lica, nosioci poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzetnici, privredna društva i zadruge.

IPARD program u Srbiji realizuje se preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  i Uprave za agrarna plaćanja.

Učešće na info sesiji je otvoreno za sve zainteresovane učesnike uz prijavu putem LINKA.

 

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo