Unapređenje saradnje u turizmu sa Rumunijom

RARIS je juče organizovao sastanak na temu unapređenja saradnje u turizmu sa Rumunjiom.

Broj turista iz Rumunije je u stalnom porastu poslednjih godina. RARIS je organizovao veoma uspešnu prezentaciju turističke ponude istočne Srbije u Krajovi krajem prošle godine, nakon koje je grupa novinara, blogera i turističkih agencija posetila istočnu Srbiju.

Na sastanku je učestvovalo 30-tak učesnika, od kojih 13 iz Rumunije, između ostalih Sorin Manda, direktor Aerodroma Krajova koji je predstavio Međunarodni aerodrom Krajova i Gabriel Vladut, Predsednik Privredne komora okruga Dolj iz Krajove i Generalni konzul Rumunije u Zaječaru Mioare Stefan.

Na sastanku su učestvovali predstavnici turističke privrede istočne Srbije: hoteli (Ramonda, Aqua star, Đerdap, Srbija-Tis), turističke agencije, seoska turistička domaćinstva, lokalne turističke organizacije, PKS i drugi koje se bave turizmom.

Na sastanku je pokrenuta inicijativa za poboljšanje uslova i brzine prelaza turista na graničnim prelazima a pre svega na prelazu Vidin – Kalafat kao glavnom pravcu za turistički promet između dve zemlje. Takođe je ukazano na činjenicu da u našem regionu nema dovoljno informacija za strance, pre svega na engleskom jeziku, kako po pitanju turističke signalizacije tako i menija u restoranima, info tabli na lokalitetima itd.

RARIS i Privredna komora okruga Dolj su preuzeli obavezu da organizuju još jednu posetu rumunskih novinara, blogera i turističkih agencija istočnoj Srbiji

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo