Podrška MSPP – Mala i srednja preduzeća i preduzetništvo

DOBRODOŠLI

 

Nalazite se na delu sajta namenjenom svima onima koji se bave privatnim biznisom ili razmišljaju da krenu tim putem. RARIS od svog osnivanja posebnu pažnju i veliki deo aktivnosti posvećuje sektoru MSPP sa ciljem njegovog osnaživanja i unapređenja. Za potencijalne i postojeće preduzetnike se osim prosleđivanja bitnih informacija, organizuju promotivni skupovi i javni nastupi, obuke u različitim oblastima, pružaju savetodavne usluge. Kretanjem kroz ponuđene opcije sa predznakom MSPP bićete u mogućnosti da se informišete o bitnim dešavanjima iz oblasti biznisa.

 

AKTUELNO

 

Javni poziv za učešće u Programu pružanja usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije

Razvojna agencija Srbije - RAS raspisala je Javni poziv za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i podrške nesmetanom razvoju MMSPP koja posluju u okviru sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti i to:

industrija mašina i opreme;
- prehrambena industrija;
- drvna i industrija nameštaja i
- industrija gume i plastike.

Mentori RARIS-a će u okviru ovog programa, u saradnji sa RAS-om i konsultantima iz Japanske asocijacije za međunarodnu saradnju – JICA, pružati uslugu mentoringa kompanijama na teritoriji Borskog i Zaječarskog upravnog okruga.

Pozivamo vas ovim putem da prijavite svoje kompanije za ovaj program nefinansijske podrške sa ciljem unapređenja svog poslovanja. Za više informacija i potrebne formulare posetite sajt RAS-a na linku ovde.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti RARIS-u, Bobanu Kostandinoviću na 019/426-376.


 

Ministarstvo privrede raspisalo je tri javna poziva:

  • Javni poziv poslovnim bankama i lizing kompanijama za učešće u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini;
  • Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2019. godini, i
  • Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2019. godini.

Više informacija i kompletnu konkursnu dokumentaciju možete pronaći ovde

Za sve dodatne informacije možete se obratiti RARIS-u, Bobanu Kostandinoviću na 019/426-376.


 ,,RASTI” akcelerator program za buduće preduzetnike

Da li želite da pokrenete svoj biznis? Hoćete da počnete rad na svojoj ideji? Želite da naučite što više stvari o sopstvenom poslovanju? Prijavite se na „RASTI“ akcelerator program i saznajte odgovore.

O čemu se tačno radi? Šta je “RASTI” akcelerator program?

Razvojna agencija Srbije (RAS) u saradnji sa Poslovnim inkubatorom Novi Sad (BINS) pokreće jedinstven i veoma bogat pilot program akceleracije „RASTI“ koji će pod svojim okriljem imati mnoštvo različitih sadržaja. Program se realizuje u okviru projekta „Razvoj akceleratora za poboljšan pristup finansiranju inovacija MMSP - ACCELERATOR“, koji finansira Evropska Komisija, u okviru Transnacionalnog programa Dunav.

“RASTI” program akceleracije predviđa niz različitih aktivnosti, koje uključuju:

  • Serijal „meetup-ova“ (neformalnih predavanja ili panel diskusija) koji pokazuju kako su kreativni pojedinci rešili određene probleme sa kojima se sve firme susreću na početku svog poslovanja.
  • Startup Weekend koji će se održati 8, 9. i 10. marta u Novom Sadu.
  • Growth Hackathon, novi format takmičenja na kom ćemo imati prilike da vidimo kako brzo i jednostavno da obezbedite rast svojoj kompaniji.
  • Treninzi za buduće preduzetnike i sve one koji žele da unaprede svoj biznis. Srž “RASTI” programa su treninzi koji će pomoći budućim preduzetnicima da se što uspešnije izbore sa tržištem, kreiraju i usavrše svoj proizvod i nauče da od njega naprave uspešan posao. Treninzi će pokriti različite oblasti - od kreiranja i validacije poslovnog modela, preko finansija za „startup-ove“ i marketinga, pa sve do pripreme za „pitching“ i strategije osvajanja tržišta.

Kako da se prijavim na događaje u okviru “RASTI” akcelerator programa?

Više detalja o prijavi na program, kao i sve ostale bitne informacije možete pročitati u Javnom pozivu koji je u prilogu.

Prijava je veoma jednostavna i brza, a za sve dodatne informacije se možete obratiti RAS timu na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kao i timu Poslovnog inkubatora Novi Sad na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Informacije o nagradama, gostujućim predavačima, terminima treninga i sve ostale detalje možete saznati na web stranici Razvojne agencije Srbije (www.ras.gov.rs) kao i web stranici Poslovnog inkubatora Novi Sad (www.inkubator.biz).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti RARIS-u, Bobanu Kostandinoviću na 019/426-376.

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo