Podrška MSPP – Mala i srednja preduzeća i preduzetništvo

Dobrodošli!

 

Nalazite se na delu sajta namenjenom svima onima koji se bave privatnim biznisom ili razmišljaju da krenu tim putem. RARIS od svog osnivanja posebnu pažnju i veliki deo aktivnosti posvećuje sektoru MSPP sa ciljem njegovog osnaživanja i unapređenja. Za potencijalne i postojeće preduzetnike se osim prosleđivanja bitnih informacija, organizuju promotivni skupovi i javni nastupi, obuke u različitim oblastima, pružaju savetodavne usluge. Kretanjem kroz ponuđene opcije sa predznakom MSPP bićete u mogućnosti da se informišete o bitnim dešavanjima iz oblasti biznisa, da usvojite ili proverite svoja znanja, da se povežete sa bitnim institucijama i partnerima.


Aktuelnosti

 

Javni poziv za učešće mladih u projektu DIY ACCEL 

Da li imaš biznis ideju? Voliš da učiš i interesuje te preduzetništvo? Želiš da upoznaš svoje vršnjake i razmeniš ideje i iskustva?

Onda je DIY ACCEL Vaučer šema program koji moraš da probaš.

Šta možeš da očekuješ?

 • Podršku u razvoju biznis ideje
 • Razvoj profesionalnog demo video snimka tvoje biznis ideje
 • Put u Grčku za tebe i tvoj tim tvoje u cilju prezentacije poslovne ideje

U okviru programa biće izabrano i podržano maksimalno 5 poslovnih ideja timova koji mogu imati od 3 do 5 člana.

Ko može da se prijavi?

 • Mladi od 18 do 24 godine koji su spremni da započnu sopstveni biznis i koji imaju izvodljivu poslovnu ideju
 • Lica koja nisu gonjena i osuđivana za zločine u skladu sa nacionalnim zakonima i zakonodavstvom Evropske unije

Šta je potrebno da biste se prijavili?

 • Pravilno popunjen prijavni obrazac na engleskom jeziku
 • Kratke biografije svih članova tvog tima
 • Dokaz da je tvoja ideja održiva - slike, rezultati testova i analiza, zapisi itd.
 • Dokaz o popunjavanju testa/vežbe za samoprocenu i spremnosti za prijavu na program na sledećem linku https://accel.smebg.net/self-assessment/
 • Izjave svih članova tima o pristanku obrade ličnih podataka u cilju sprovođenja programa

 U narednoj fazi biće potrebno dostaviti i Uverenje osnovnog suda da protiv lica nije podginut krivični postupak.

Kako izgleda proces prijave/aplikacije?

Sve prijave moraju biti dostavljene najkasnije do 30. avgusta 2018. godine u 12:00h na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pitanja vezana za konkurs možete poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 15. Avgusta 2018. godine.

Preuzmite aplikacioni formular ovde.

Preuzmite izjavu o pristanku obrade ličnih podataka ovde.

O Programu

Projekat ''Piloting of Danube and Ionian Youth Entrepreneurship Acceleration'' - DIY ACCEL podržava Danube Strategic Project Fund, a delom je finansiran od strane Evropske unije i Grada Beča. Opšti cilj projekta je unapređenje omladinskog preduzetništva i usmeravanje ka putu uspešnog finansiranja biznis ideja mladih. Specifični ciljevi projekta su istraživanje start up akcelerator programa u različitim zemljama koji su pogodni za mlade, razvoj alata za lični razvoj i podizanje inicijative mladih preduzetnika da koriste akceleratore kao izvor finansiranja.

Javni poziv za DIY ACCEL Voucher scheme raspisuje Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije u saradnji sa partnerima Business Support Centre for Small and Medium Enterprises-Ruse iz Bugarske i Institute for Research & Technology - Thessaly (I.RE.TE.TH.)/ Centre for Research & Technology Hellas (CE.R.T.H.) iz Grčke.


Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je javne pozive za program podrške za unapređenje poslovanja:

 

Program podrške za razvoj privrednih subjekata, povećanje konkurentnosti i kreiranje novih radnih mesta

Program podrške sa ciljem razvoja privrednih subjekata, povećanja njihove konkuretnosti i unapređenja internacionalizacije, ali i sa ciljem kreiranja novih radnih mesta kroz investicije u nabavku opreme.

Program podrške konkurentnosti, produktivnosti i internacionalizaciji traba da stvori snažan, konkurentan i izvozno orijentisan sektor MMSPP i odnosi se na sufinansiranje sledećih projektnih aktivnosti:

 1. Uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda;
 2. Usaglašavanje proizvoda sa zahtevima tehničkih propisa;
 3. Razvoj tehnoloških procesa, proizvoda/usluga;
  • Poboljšanje postojećih i razvoj novih proizvoda/usluga
  • Novi dizajn proizvoda i ambalaže
  • Poboljšanje postojećih i razvoj novih tehnoloških procesa,
 4. Individualni nastup na međunarodnom sajmu u inostranstvu.

Više informacija o konkursu možete pronaći na linku: http://ras.gov.rs/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-konkurentnosti-produktivnosti-i-internacionalizaciji-mmspp-u-2018-godini

 

Program podrške za navaku opreme

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2018. godini sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama I lizing kompanijom:

 1. BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA AKCIONARSKO DRUŠTVO, Beograd 
 2. CRÉDIT AGRICOLE BANKA SRBIJA, A.D. Novi Sad
 3. HALKBANK, Beograd
 4. EUROBANK AKCIONARSKO DRUŠTVO, Beograd
 5. PROCREDIT BANKA A.D. Beograd
 6. RAIFFEISEN LEASING DOO Beograd

 Konkurs je otvoren do utroška sredstava i odnosi se na nabavku:

 • nove proizvodne opreme i/ili mašina
 • transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta
 • novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara 

Više informacija o konkursu možete pronaći na linku: http://ras.gov.rs/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podrske-malim-preduzecima-za-nabavku-opreme-1


ENECA otvorila konkurs za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima iz sektora agrobiznisa i prehrane

 

Cilj konkursa je da osnaži biznise kroz širenje i rast poslovanja, poboljšanje konkurentnosti i pozicioniranja na tržištu, diverzifikaciju postojećeg asortimana baziranog na potrebama tržišta, stvaranje dodate vrednosti, procesa sertifikacije, promocije izvoza i pristupa novim tržištima.

Konkursom će biti odabrano 10 agro-industrijskih biznisa, pre svega iz sektora prerade voća, povrća, šumskih plodova, mleka i mesa, koji će uzeti učešće u  aktivnostima prilagođenim individualnim potrebama svakog korisnika. Odabranim korisnicima biće pružena podrška u vidu biznis treninga, mentorske podrške, učešća na odabranom regionalnom sajmu hrane i pića, promotivno-prodajnim aktivnostima, dok će za 5 biznisa koji imaju najveći potencijal za pristup novim tržištima, biti obezbeđena sertifikacija (HACCP, ISO 22000, ISO 14001, itd.). Takođe, najmanje 5 odabranih firmi će imati prilike da učestvuje u aktivnostima koje imaju za cilj promociju izvoza i pristup novim tržištima, uključujući poslovne sastanke sa ruskim firmama koji će se organizovati u Ruskoj Federaciji.

Da biste konkurisali obratite se na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na brojeve telefona 018/528-228, 018/240-306, kako bi Vam poslali konkursnu dokumentaciju.

Popunjene prijavne formulare treba poslati do 31. avgusta 2018.godine na:

elektoronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (U subject-u mejla navesti Prijavni formular – Naziv pravnog lica) ili 

poštom: ENECA, Poštanski fah 85, 18106Niš

Poslate prijave se ne vraćaju.  Za sve dodatne informacije možete kontaktirati udruženje ENECA na brojeve telefona 018/528-228, 018/240-306 ili mailom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Javni poziv možete preuteti ovde.

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa