Održana obuka za očuvanje zemljišta

(4.10.2019)

„Inicijativa za očuvanje zemljišta“ naziv je prekograničnog projekta u okviru kojeg RARIS organizuje obuke za zaštitu zemljišta. Projekat se realizuje sa partnerima iz Bugarske, u okviru Interreg IPA CBC Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, sufinansiranog od strane Evropske unije.

Obuci, održanoj 3. i 4. oktobra u Zaječaru, prisustvovali su predstavnici iz oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine, zavoda za javno zdravlje, institucija i organizacija koje se bave ovom temom. Cilj ovih obuka je da pomogne očuvanju i poboljšanju kvaliteta zemljišta u Zaječarskom okrugu kroz unapređenje kapaciteta. 

Svako od učesnika dobio je radni materijal koji sadrži i Vodič za očuvanje kvaliteta zemljišta. Zemljište je izloženo zagađenju i to pre svega onom zagađenju koje je izazvano ljudskim aktivnostima.  U poljoprivredi, kao i u drugim industrijama, uvode se nove tehnologije, nova veštačka đubriva, novi pesticidi. Vodič daje pregled i odgovore kakvo je stanje zemljišta u Zaječarskom okrugu i šta treba raditi na očuvanju kvaliteta zemljišta.

Drugi set obuka najavljen je za 10. i 11. oktobar u Zaječaru.

Više o Inicijativi za očuvanje zemljišta možete saznati na linku http://skr.rs/1Gb

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo