Regionalna saradnja na polju ekonomskog razvoja

RARIS i kancelarije za lokalni ekonomski razvoj iz regiona su od početka godine održale dva regionalna sastanaka na kojima su razmatrane aktivnosti vezane za ekonomski razvoj.

Na sastancima su analizirane dosadašnje aktivnosti na promociji investicionih potencijala regiona prema Nemačkoj i Austriji. RARIS je identifikovao 120 potencijalnih investitora u sektorima poljoprivrede, prerade drveta, turizma i metalske industrije u Nemačkoj i Austriji. U saradnji sa lokalnim samoupravama su pripremljene posebne detaljne ponude sa mogućnostima investiranja, koje su u prethodna dva meseca poslate potencijalnim investitorima. Prvi odgovori i upiti su počeli da stižu i oni se obrađuju zajedno sa lokalnim samoupravama. RARIS je na poziv Privredne komore Srbije predstavio investicione potencijale regiona na Poslovnom forumu u Beču 24. marta 2015.

Na sastancima je analiziran dosadašnji tok priprema za projekte prekogranične saradnje sa Bugarskom i Rumunijom i ocenjeno da je naš region izuzetno aktivan u ovom procesu.

Sa lokalnim samoupravama su takođe dogovorene aktivnosti za uspostavljanje bolje saradnje sa dijasporom u Austriji. RARIS je formirao bazu naših poslovnih ljudi u Austriji. Sa njima će do kraja aprila biti održan poslovni forum „Istočna Srbija u Beču“ u samoj Austriji na kome će se razgovarati o tome kako unaprediti ekonomsku saradnju dijaspore i našeg regiona.

Na sastanku su predstavljene i mogućnosti za „TWINNING“ program sa Nemačkom i procedure za prijavljivanje za ovaj Program, kao i Programi korišćenja strane ekspertske pomoći SES i PUM.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo