Info dan „Istočna Srbija na putu ka EU“

RARIS - Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije je uz pomoć Fonda za otvoreno društvo iz Beograda i u saradnji sa EU info centrom iz Beograda održao info dan na kojem je predstavljen projekt „Istočna Srbija na putu ka EU“. Info dan je održan na Fakultetu za menadžment u Zaječaru, pred velikim brojem zainteresovanih studenata i srednjoškolaca iz istočne Srbije.

Mladima iz regiona su proces pristupanja i izazove koje taj proces nosi predstavili:

  • Ivan Knežević, zamenik generalnog sekretara Evropskog pokreta u Srbiji
  • Nataša Dragojlović, koordinator Nacionalnog konventa o EU
  • Vladan Jeremić, član Tima Evropa i direktor RARIS-a - Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije

Pristupanje EU nosi sa sobom ne samo nove mogućnosti nego i potencijalne izazove jer će se nekim sektorima i poslovima, kao i samim građanima, znatno promeniti uslovi rada i poslovanja. Neučestvovanje, nezainteresovanost i nepoznavanje procesa pridruživanja predstavlja potencijalni problem za budući razvoj celog regiona. Zato je RARIS pokrenuo regionalnu inicijativu „Istočna Srbija na putu ka EU“ kako bi omogućio građanima u istočnoj Srbiji da detaljno upoznaju proces pregovaranja, uzmu aktivno učešće u njemu i iskoriste proces pristupanja Srbije EU na najbolji način.

RARIS je formirao „Regionalnu EU platformu“ kao mehanizam formulisanja stavova, interesa i kritika lokalnih aktera vezanih za proces pridruživanja i interese regiona. U Regionalnoj EU platformi učestvuje više od 40 predstavnika organizacija civilnog društva, profesionalnih udruženja, lokalnih razvojnih institucija, regionalnih razvojnih institucija, MSP i njihovih asocijacija, lokalnih organa vlasti i medija iz Borskog i Zaječarskog okruga. Više informacija o Regionalnoj platformi se može pogledati na http://www.raris.org/fod

Svi zainteresovani su pozvani da svojim sugestijama i učešćem u radu Regionalne EU platforme i radnih grupa za životnu sredinu i poljoprivredu i ruralni razvoj daju svoj doprinos formiranju preporuka sa regiona.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo