RARIS doveo Turističke agencije iz Sofije u istočnu Srbiju

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS iz Zaječara u partnerstvu sa osam turističkih organizacija iz istočne Srbije (Sokobanja, Knjaževac, Boljevac, Zaječar, Negotin, Bor, Kladovo i Majdanpek) organizovala je studijsko putovanje za turoperatore iz Sofije od 13. do 16. avgusta 2015. godine.

RARIS i Turističke organizacije regiona su početkom godine identifikovali Bugarsku kao rastuće emitivno tržište za dovođenje turista u istočnu Srbiju i dogovorili zajednički nastup. RARIS je organizovao sastanak 1. jula u Ambasadi Republike Srbije u Sofiji sa desetak bugarskih turoperatora. Na sastanku je predstavljena turistička ponuda našeg regiona i dogovoreno studijsko putovanje za Bugarske turoperatere. Kao pripremu za dolazak Bugarskih turoperatora i turističkih agencija, RARIS i turističke organizacije istočne Srbije su pripremile predlog za sedam zajedničkih regionalnih turističkih tura u trajanju od 3 dana na engleskom jeziku i dostavile su ih Bugarskim partnerima.

Na studijskom putovanju po istočnoj Srbiji je učestvovalo 11 turoperatora iz Sofije članice ABBTA-a (Asocijacije Bugarskih turoperatora i turističkih agencija). Predstavljena im je turistička ponuda u 8 opština. Tokom četiri dana boravka predstavljeno im je 19 hotela u kojima su imali prilike da u razgovoru sa menadžerima dobiju informacije o sadržaju, kapacitetu i cenama zbog uspostavljanja buduće saradnje. Od ostalih turističkih sadržaja upoznali su se sa ugostiteljskom ponudom, vinskim podrumima u Negotinu i Knjaževcu, muzejima, galerijama, zoološkim vrtom i Lazarevom pećinom u Boru, wellness ponudom Sokobanje i Starom planinom. Predstavljene su im dve velike turističke manifestacije iz istočne Srbije, Gitarijada u Zaječaru i Prva harmonika Sokobanje. Održana su dva sastanka sa turističkim poslenicima, u Zaječaru i Sokobanji. Turoperatori su već tokom ture počeli da ugovaraju organizaciju dočeka nove godine u istočnoj Srbije i dostavili su zahteve hotelima u Negotinu, Kladovu, Boru, Boljevcu, Sokobanji i Knjaževcu.

Bugarski turoperateri su najavili da će uvrstiti turističku destinaciju istočne Srbije u svoje redovne programe i da ih prvenstveno zanimaju vikend programi u trajanju od 3 dana, programi za praznike (Nova godina, Uskrs, Božić, septembarski praznici), vinske ture i zdravstveni turizam. Posebno interesovanje su iskazali na uspostavljanju saradnje sa najvećim turističkim manifestacijama i organizovanom dolasku turista na njih (Gitarijada i Prva harmonika Sokobanje).

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo