RARIS organizovao treninge u Zaječaru i Boru za pripremu novih regionalnih turističkih proizvoda istočne Srbije

RARIS u partnerstvu sa osam turističkih organizacija istočne Srbije (Majdanpek, Kladovo, Negotin, Bor, Zaječar, Sokobanja, Knjaževac i Boljevac), realizuje projekat „Edukacijom do novih regionalnih turističkih proizvoda istočne Srbije“. Projekat finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Realizacijom projekta nastavlja se regionalno partnerstvo i saradnja u oblasti turizma istočne Srbije koja je počela pre više od deset godina.

U okviru projekta su organizovani regionalni treninzi u Zaječaru 14. oktobra 2015.g i u Boru 15. oktobra 2015.g. za pripremu novih regionalnih turističkih proizvoda istočne Srbije. Uz pomoć vodećih stručnjaka u ovoj oblasti učesnici treninga su imali prilike da dobiju praktičnu obuku kako se formira zajednički regionalni turistički proizvod i da u praktičnom delu obuke zajednički identifikuju potencijale istočne Srbije i daju predloge za buduće zajedničke turističke proizvode koji se mogu prodati na domaćem i stranom tržištu.

Na treningu su učestvovali predstavnici lokalnih turističkih organizacija osnivača RARIS-a, predstavnici turističkih agencija, hotelijerima i privatnim ponuđačima smeštaja, predstavnici ugostiteljskih objekata, predstavnici organizacija civilnog drustva, udruženjima žena i mladih koja se bave razvojem i promocijom turizma.

Predavači na su bili prof.dr.Bojan Zečević, Ekonomski fakultet Beograd kao rukovodilac programa i dr Milan Ćulić, Centar za istraživanje i studije turizma iz Novog Sada.
 
Treninzi su imali sledeće tematske oblasti:
 
  • Položaj istočne Srbije kao turističke destinacije na turističkom tržištu
  • Karakteristike turističkog proizvoda namenjenog domaćem i inostranom tržištu
  • SWOT analiza turističkog proizvoda
  • Konkurentnost osnovnih turističkih proizvoda istočne Srbije
  • Glavni učesnici u formiranju, razvoju i plasmanu turističkih proizvoda istočne Srbije
  • Pozicioniranje destinacije u odnosu na turističke proizvode
  • Odnos između pozicioniranja i primene instrumenata marketing miksa

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo