’’Izazovi i put rešavanja zaštite voda’’ na putu Srbije ka EU

RARIS i Nacionalni konvent o Evropskoj uniji su 3. decembra zajedno organizovali skup na temu pristupanje EU u sektoru voda: “Izazovi i put rešavanja zaštite voda’’.

Na skupu su predstavljene najvažnije direktive EU oblasti zaštite voda kao i dosadašnje aktivnosti Pregovaračkog tima za poglavlje 27- životna sredina. Posebna pažnja je posvećena načinu na koji će ići proces usaglašavanja domaćeg zakonodavstva i rokova za primenu pojedinih Direktiva.

U drugom delu skupa su predstavljene početne ideje za preporuke od značaja za istočnu Srbiju u procesu pristupanje EU u sektoru voda.

Na skupu su govorili:

  • prof. dr. Dragoljub Todić, Fakultet za međunarodnu ekonomiju: Usklađivanje i primena propisa u oblasti voda i zaštite prirode od značaja za istočnu Srbiju;
  • Dobrila Kujundzić, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine: Regulatorni program Vlade Srbije u oblasti voda;
  • Nataša Đereg, Centar za ekologiju i održivi razvoj: Diskusioni papir o stanju implementacije Direktiva u oblasti voda;
  • Vladan Jeremić, RARIS: Iskustva Regionalne EU platforme za istočnu Srbiju.

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji prеdstаvlја stаlnо tеlo u оkviru kојеg sе vоdi tеmаtski struktuirаnа dеbаtа prеdstаvnikа držаvnе аdministrаciје, pоlitičkih pаrtiја, nеvlаdinih оrgаnizаciја, stručnjаkа, privrеdе, sindikаtа i prоfеsiоnаlnih оrgаnizаciја о pristupаnju Srbiје Еvropskoj uniji.

RARIS inače vodi Regionalnu EU platformu za istočnu Srbiju, koja je formirana u okviru projekta “Istočna Srbija na putu ka EU” i koja treba da definiše preporuke o tome šta je regionu bitno u procesu pregovora za poglavlja Životna sredina i Poljoprivreda i ruralni razvoj.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo