Usvojeni predlozi preporuka proizvođača vina i rakija iz Timočke krajine u procesu pridruživanja EU

Radna grupa za poljoprivredu i ruralni razvoj u okviru projekta “Istočna Srbija na putu ka EU” održala je četvrtak 12. novembra, sastanak u Negotinu na kome je usvojila predlog preporuka u sektorima vinarstva i jakih alkoholnih pića, koje izražavaju interese istočne Srbije u procesu pridruživanja EU.

Obezbeđivanje adekvatnih prelaznih perioda za uvođenje pojedinih obaveznih EU zakona; obezbeđivanje tehničke i administrativne sistemske pomoći u sprovođenju EU obaveza vinogradarskog registra, zvanično priznavanje proizvođačkih organizacija u sektoru vina, samo su neki od predloga preporuka.

Ove preporuke će biti razmatrane na Ragionalnoj EU platformi i nakon toga biće dostavljene Pregovarčkom timu za pregovore sa EU kako bi ih uzeli u obzir prilikom pregovora o članstvu Srbije u EU.

Na sastanku je predstavljeno i buduće zakonsko uređenje sektora vinogradarstva i vinarstva. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Darko Jakšić i Milan Ćuprić su predstavili nacrt zakona o vinu i drugim proizvodima od grožđa i vina.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo