„BALCANICA SUPERIOR“ JE NAZIV REGIONALNOG BRENDA ISTOČNE SRBIJE

U periodu od 12. januara do 12. februara ove godine, RARIS je sproveo konkurs za izbor naziva regionalnog brenda istočne Srbije i snažnu medijsku kampanju za promociju aktivnosti oko uspostavljanja regionalnog brenda. Kampanju je samo preko Fejsbuka otpratilo više od 52.000 ljudi, a na konkursu je primljeno 229 predloga naziva od strane 134 učesnika konkursa.

Na današnjoj svečanoj promociji imena, koju je RARIS organizovao u prostorijama Radul begovog konaka u Zaječaru, predstavnici RARIS su prisutnima saopštili da je stručna komisija za naziv brenda odabrala „BALCANICA SUPERIOR“.

Novi naziv, pored asocijacija na širi geografski prostor i istorijske konotacije koja datira još iz rimskog perioda, trebalo bi da ukazuje i na specifični kvalitet proizvoda i usluga koji će biti obuhvaćeni brendom.

Zanimljivost vezana za ovaj konkurs je da je autor pobedničkog predloga želeo da bude anoniman i odrekao se nagrade, tako da je Komisija odlučila da fond za glavnu nagradu podeli za 16 najkreativnijih predloga, čijim autorima su nagrade – po kutija „Džervinovih“ vina i uručene.

Pored predstavljanja celog procesa brendiranja i promocije novog naziva, o čemu su govorili Vladan Jeremić, direktor RARIS-a i Dragan Milutinović, projekt menadžer, organizovana je i degustacija vina knjaževačke kompanije „Džervin“ koja je bila glavni sponzor nagrada.

Kako je danas najavljeno, uskoro nas očekuje i javni konkurs za idejno rešenje logotipa brenda, sa atraktivnim novčanim nagradama.

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo