Saradnja RARIS-a, Odeljenja turističke inspekcije Niš i Turističke organizacije Kladovo

Radi pružanja pravovremenih informacija i stručne pomoći turističkim poslenicima Kladova, zajedničkom inicijativom je uspostavljena saradnja RARIS-a, Odeljenja turističke inspekcije Niš i Turističke organizacije Kladova. Rezultat takve saradnje je zajednički sastanak koji su ove tri institucije održale sa turističkim poslenicima opštine Kladovo 27. aprila 2017. godine.

Na sastanku kojem je prosustvovalo više od 30 turističkih poslenika Kladova, predstavljeni su tehnički uslovi i standardi u praksi za bavlejnje turizmom i ruralnim turizmom, predstavljeni su pozitivni zakonski propisi koji se odnose na turističku industriju. domaći i strain izvori finansiranja za bavljenje turizmom i predstavljene su aktivnosti i mere podrše turističke organizacija Kladovo svojim turističkim preduzenicima.

Na početku sastanka učesnike je pozdravio predsednik opštine Kladovo g-din Radoslav Čučulanović i izneo podršku loklane samouprave ovakvoj saradnji u oblasti turizma, kao jednom od prioritenih oblasti razvoja ove opštine.

Sastanak je protekao u interaktivnom radu uz veliki broj pitanja i odgovora koji se odnose na redovno poslovanje u turizmu i mogućnosti za njegov razvoj i unapređenje.

RARIS i Odeljenje turističke inspekcije Niš će nastaviti ovakav oblik saradnje i održati slične sastanke u još nekoliko opština istočne Srbije.

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo