Pivnice predstavljene na digitalnoj Platformi Underground Built Heritage

(25.05.2022)
RARIS učestvuje na projektu „Podzemno izgradjeno nasledje - katalizator za valorizaciju“ koji se finansira iz evropskog okvira za nauku i saradnju – COST.

Projekat okuplja više od 200 istraživača i stručnjaka iz 35 zemalja a RARIS je jedan od članova Upravnog odbora projekta.
RARIS je u ovom projektu pre svega kako bi omogućio da se prikupe iskustva i primeri dobre prakse sa najpoznatijih lokaliteta koji bi se mogli primeniti u istočnoj Srbiji.

Projekat priprema set praktičnih alata „Toolbox“ kao kolekciju preporučenih metodologija, studija slučaja, referentnih dokumenata, veb lokacija i drugih pratećih materijala, uputstava i najboljih praksi koja će biti na raspolaganjima svima koji žele da razvijaju podzemno izgrađeno kulturno nasleđe u svojim sredinama.
Na sastanku radnih grupa, koji je upravo održan u Ankari, RARIS je predstavio pivnice i aktivnosti koje se realizuju u cilju unapređenja pivnica.
Pored ostalog, Projekat je razvio i digitalnu Platformu Underground Built Heritage na kojoj je RARIS predstavio pivnice
https://u4v.org/en/objects/pivnice/ Na ovoj Platformi su predstavljene i druge svetski poznate atrakcije podzemnog izgradjenog nasledja kao što su: Paros, Grotte di Camerano, Hypogeum, Ghar Dalam, Sybil, Neapolis i drugi.


AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo