Ministar Đerlek posetio RARIS

(25.01.2023) 

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek održao je danas u Zaječaru sastanak sa predstavnicima Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS.

Ministar Đerlek je istakao da je ravnomerni regionalni razvoj ključan za smanjenje razlika i uravnoteženje razvijenosti pojedinih delova Srbije.

Predstavnici RARIS-a su detaljno upoznali Ministra Đerleka sa stanjem u regionu i predstavili nekoliko konkretnih predloga za aktivnosti koje će pomoći manje razvijenim regionima. RARIS je posebno istakao problem nedostatka sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije za međuopštinske i regionalne projekte i predložio formiranje posebnog Fonda u okviru kabineta Ministra koji bi finansirao izradu projektno-tehničke dokumentacije za prioritetne projekte.

Iskazano je očekivanje da će novoformirani kabinet Ministra za ravnomerni regionalni razvoj pomoći bolju koordinaciju i uključenost svih aktera u pružanju pomoći manje razvijenim sredinama i time doprineti njihovom razvoju.

Ministar Đerlek je obišao i Narodni muzej u Zaječaru gde se upoznao sa planovima vezanim za Felix Romulianu koja je pod zaštitom UNESKA.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo