Turistička ponuda Negotina predstavljena u Beogradu

(08.06.2023)

Opština Negotin, u saradnji sa RARIS-om (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije), Turističkom organizacijom opštine Negotin, Muzejom Krajine i YUTA - Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija, danas je u Beogradu prezentovala turističku ponudu opštine Negotin.

Na prezentaciji je detaljno predstavljeno bogato istorijsko i kulturno nasleđe, arheološki nalazi iz neolita, rimska carska palata, Dunav, srednjovekovni manastiri, netaknuta priroda, tradicionalna gastronomija, sjajna vina, brojne manifestacije i sve ono što Negotin čini jednom od veoma atraktivnih turističkih destinacija u Srbiji.

Izuzetno posećena prezentacija je okupila preko 50 učesnika, predstavnika turističkih agencija i turističke privrede, profesionalce iz oblasti turizma, civilno društvo, medije i druge zainteresovane za turizam, kulturno i prirodno nasleđe.

Ovaj događaj je ujedno bio i prilika, ne samo da se predstavi turistička ponuda opštine Negotin, već i da se razgovara o saradnji, da se čuju interesovanja učesnika i razumeju potrebe turista i turističkih radnika.

Na prezentaciji su govorili:

  • Predsednik opštine Negotin Veličković Vladimir
  • Pomopćnik direktora Turističke organizacije Srbije – TOS, Vesna Zlatić
  • Direktor Turističkr organizacije opštine Negotin, Dušan Petrović
  • Direktor YUTA - Nacionalna asocijacija turističkih agencija, Aleksandar Seničić
  • RARIS - Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, Zoran Milovanović, Anita Lazarević

Po završetku prezentacije organizovana je i degustacija čuvenih Negotinske krajine.

Prezentacija je organizovana u okviru projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“  koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo