Turistička ponuda istočne Srbije predstavljena u Rumuniji

(11.10.2023)

Danas je u Krajovi (Rumunija) predstavljena turistička ponuda istočne Srbije, okruga Bor i Zaječar, odnosno opština: Majdanpek, Kladovo, Negotin, Sokobanja, Knjaževac, Boljevac i gradova Bor i Zaječar. Na izuzetno dobro posećenoj prezentaciji su učestvovale turističke agencije i mediji iz regiona Krajove.

Nakon prezentacije je održan i niz B2B bilateralnih sastanaka predstavnika turističke privrede istočne Srbije i turističkih agencija iz Rumunije, na kojima se razgovaralo o budućoj saradnji. RARIS će za turističke agencije iz Rumunije organizovati „info turu“ u istočnoj Srbiji, kako bi mogli da se i lično upoznaju sa turističkom ponudom istočne Srbije i pronađu poslovne partnere.

Istočna Srbija je destinacija u usponu koja ima 2.900 turističkih objekta sa 11.000 ležaja, koju godišnje poseti više od 300.000 turista koji ostvare preko 1,2 miliona noćenja a njih 170.000 poseti ovdašnje muzeje. U istočnoj Srbiji ima više od: 50 zaštićenih prirodnih dobara, 100 kilometara pešačkih i biciklističkih staza, 30 vinarija, 100 festivala.

Događaj je organizovao Klaster ruralnog turizma „Čarolija istoka“ uz podršku Regionalne agencije za razvoj jugozapadne Oltenije, Privredne komore Krajove i Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS iz Zaječara.  Događaj je organizovan u sklopu projekta „Povećanje konkurentnosti Klastera Čarolija istoka“, u okviru šireg projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“  koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka  organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo