PRIPREMA DATA EKSPERIMENTA U OKVIRU PROJEKTA RUSTIK

(19.04.2024) 

U Sokobanji od 17-19. aprila održan je sastanak partnera iz Bugarske i Srbije na projektu RUSTIK (Tranzicije ruralne održivosti kroz integraciju znanja za unapređene političke procese) koji se sprovodi u okviru Programa Horizon Europe.

 

Sastanku su osim predstavnika RARIS-a prisustvovali i predstavnici Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Univerziteta Sveti Kliment Ohridski iz Sofije i Lokalne akcione grupe Trojan, Aprilci i Ugarčin iz Bugarske.

 

Na sastanku su razmenjen iskustva u dosadašnjoj realizaciji projekta, sa posebnim osvrtom na metodologiju prikupljanja podataka, alatima koji se koriste za preuzimanje podataka sa interneta i za realizaciju sveobuhvatnih istraživanja na terenu. Sastanak je predstavljao pripremu za sprovođenje data eksperimenta na terenu, koji će se u narednoj fazi implementacije projekta RUSTIK sprovoditi u 14 pilot regiona, a među kojima su i Zaječarski okrug u Srbiji i regija Trojan-Aprilci-Ugarčin u Bugarskoj. Ovo istraživanje biće centralni element za generisanje novih saznanja o ruralnoj raznolikosti i društvenoj transformaciji. Istraživanja Projekta RUSTIK u realnom okruženju identifikovaće nove podatke i metode prikupljanja podataka, u kombinaciji sa raspoloživim izvorima podataka, kako bi se unapredili procesi planiranja razvoja lokalnih zajednica.

 

RUSTIK je četvorogodišnji projekat na čijoj realizaciji u konzorcijumu radi 30 partnerskih organizacija iz 12 evropskih država – univerziteti, istraživački instituti, kompanije, neprofitne organizacije, lokalni i regionalni organi uprave, lokalne akcione grupe (LAG), poslovna udruženja i regionalne razvojne agencije.

  

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo