RARIS i Ministarstvo za evropske integracije u pripremi za kohezionu politiku

(13.02.2019)

RARIS i Ministarstvo za evropske integracije danas su zajedno organizovali Okrugli sto na temu „Uloga Akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u kreiranju politike održivog regionalnog razvoja u Srbiji i priprema za kohezionu politiku EU“.

Okrugli sto koji je održan u Palati Srbija u Beogradu je izazvao veliko interesovanje stručne javnosti i okupio predstavnike više Ministarstava, desetak ambasada i međunarodnih organizacija, kao i akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u Srbiji. Podsećamo da je RARIS prva akreditovana regionalna razvojna agencija u Srbiji, još od 2011-te godine.

Učesnici su zaključili da su akreditovane regionalne razvojne agencije sposobne da značajno pomognu maksimalnom korišćenju EU fondova i na najefikasniji način. Da bi se mogućnosti koje pruža koheziona politika realizovale na optimalan način, neophodna je i uspešna koordinacija na nacionalnom i lokalnom nivou i tu je uloga akreditovanih regionalnih razvojnih agencija takođe nezaobilazna.

Okrugli sto je takođe inicirao intenzivnije korišćenje kapaciteta akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u procesu kreiranja politike održivog regionalnog razvoja u Srbiji.

Kao osnova za diskusiju je inače poslužila Analiza na ovu temu koju je RARIS nedavno izradio.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo