Znanje za razvoj

O projektu

Cilj projekta je unapređenje ekonomskog i regionalnog razvoja kroz jačanje multiinstitucionalne saradnje i kapaciteta ARRA, JLS i KLER. Projekat doprinosi jačanju kapaciteta JLS, KLER i ARRA u oblasti pripreme i realizacije projekata i stvara preduslove za razvoj preduzetničke infrastrukture u istočnoj Srbiji. Obuhvata dva okruga, Borski i Zaječarski, sa ukupno 8 JLS, a po svojoj suštini na nov i savremen način odgovara na potrebe regiona istočne Srbije i omogućava sticanje iskustva koja se kasnije mogu replicirati i u drugim delovima Srbije.

Projekat doprinosi boljem međusektorskom razumevanju i uspostavljanju povoljnog poslovnog ambijenta na lokalnom i reigonalnom nivou, kao i obezbeđivanjem potrebne institucionalne infrastrukture za razvoj istočne Srbije, kroz obuke, radionice i studijska putovanja. Projekat promoviše regionalni razvoj, a kroz studijska putovanja direktno upoznaje korisnike sa primerima dobre prakse iz EU.

Iniciranje razvoja preduzetničke infrastrukture u istočnoj Srbiji može dodatno pomaći smanjenju regionalnih razlika, doprinosi rastu društvenog proizvoda i otvaranju novih radnih mesta, supstituciji uvoza i većoj izvoznoj konkuretnosti domaće ekonomije itd.

Pored toga u okviru projekta izrađena je i „Analiza potreba za unapređenjem preduzetničke infrastrukture u istočnoj Srbiji  koja je definisala dalje korake u smeru razvoja preduzetničke infrastrukture u istočnoj Srbiji, ali i prikazala trenutno stanje preduzetničke infrastrukture u istočnoj Srbiji i postojećih mehanizama za podršku preduzetnišvu.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo