Predstavljene preporuke za bolje upravljanje komunalnim otpadom u istočnoj Srbiji u procesu pridruživanja EU

U okviru Regionalne EU platforme i radne grupe za zaštitu životne sredine u Negotinu je 16. maja održan skup ’’Izazovi i mogućnosti u upravljanju komunalnim otpadom na lokalnom nivou u svetlu EU integracija“.

Ovaj skup je nastavak skupa održanog 23. marta u Zaječaru sa ciljem da pomogne istočnoj Srbiji i lokalnim samoupravama da se bolje pripreme za promene u upravljanju komunalnim otpadom koje nastaju usled procesa pridruživanja Srbije EU.

O tome kakve se promene mogu očekivati na lokalnom nivou u upravljanju komunalnim otpadom usled procesa EU integracija i koje su Preporuke lokalnim samoupravama istočne Srbije za bolje upravljanje istim govorio je Nebojša Pokimica, ekspert za zaštitu životne sredine.

Skupu su prisustvovali članovi koordinacionog odbora za sprovođenje međuopštinskog sporazuma o upravljanju komunalnim otpadom, članovi radne grupe za životnu sredinu u okviru Regionalne EU platforme istočne Srbije, predstavnici lokalnih samouprava Borskog i Zaječarskog okruga, javnih komunalnih preduzeća, OCD i mediji.  

Organizaciju skupa podržao je Fond za otvoreno društvo – FOD.

Prezentaciju sa održanog skupa možete preuzeti na sledećem linku

 


 
 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo