Predstavljene preporuke „Kako pomoći potencijalnim korisnicima IPARD-a u istočnoj Srbiji“

Kao instrument za pretpristupnu pomoć EU u oblasti ruralnog razvoja Srbiji će uskoro biti na raspolaganju oko 230 miliona EUR kroz IPARD Program.

U cilju boljeg informisanja potencijalnih korisnika za korišćenje bespovratnih sredstava ovog programa, RARIS je 24. maja održao skup ’’Kako dobiti bespovratna sredstva od IPARD-a?“.

Aleksandra Janković, konsultant za IPARD, predstavila je:

  • Koji će se sektori finansirati, koji su finansijski okviri, šta potencijalni korisnici treba da pripreme;
  • Preporuke regionu kako pomoći potencijalnim korisnicima IPARD-a tokom procesa konkurisanja.

Ovaj skup je nastavak skupa održanog 21. aprila u Zaječaru, na kome je dogovoreno da se definišu  Preporuke regionu kako pomoći potencijalnim korisnicima tokom procesa konkurisanja za sredstva IPARD-a.

Skupu su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava iz Borskog i Zaječarskog okruga, članovi radne grupe za poljoprivredu i ruralni razvoj u okviru Regionalne EU platforme istočne Srbije, potencijalni korisnici IPARD-a, organizacije civilnog društva, potencijalni korisnici regionalnog brenda istočne Srbije,  zainteresovani građani za ovu temu, mediji.

Prezentaciju ’’Preporuke kako pomoći potencijalnim korisnicima IPARD-a tokom procesa konkurisanja’’ možete preuzeti ovde.

 


 
 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo