Održan skup ’’Izazovi i mogućnosti u upravljanju komunalnim otpadom na lokalnom nivou u svetlu EU integracija“

’’Izazovi i mogućnosti u upravljanju komunalnim otpadom na lokalnom nivou u svetlu EU integracija“ tema je današnjeg održanog skupa u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije - RARIS u Zaječaru.

Cilj ovog događaja je da pomogne istočnoj Srbiji i lokalnim samoupravama da se bolje pripreme za promene u upravljanju komunalnim otpadom koje nastaju usled procesa pridruživanja Srbije Evropskoj Uniji.

O poglavlju 27, gde smo dve godine posle skrininga, strateškim okvirima i zakonodavstvima EU i Srbije u oblasti upravljanja otpadom, njegovim uticajima na region istočne Srbije, i zašto su zaštita životne sredine i upravljanje komunalnim otpadom jedni od najvećih izazova za pristupanje EU govorio je Nebojša Pokimica, ekspert za zaštitu životne sredine.

Skupu su prisustvovali članovi radne grupe za životnu sredinu u okviru Regionalne EU platforme istočne Srbije, predstavnici lokalnih samouprava Borskog i Zaječarskog okruga, javnih komunalnih preduzeća, OCD, članovi koordinacionog odbora za sprovođenje međuopštinskog sporazuma o upravljanju komunalnim otpadom, mediji.

Korak koji sledi je definisanje Preporuka u upravljanju komunalnim otpadom istočne Srbije u procesu pridruživanja EU.

Organizaciju skupa podržao je Fond za otvoreno društvo – FOD u okviru ‘’Regionalne EU platforme istočne Srbije’’.

 

 


 
 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo