Uspešno realizovana obuka za pisanje projekata

Kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, Srbija ima pristup značajnom iznosu novčanih sredstava kroz predpristupne fondove za finansiranje projekata iz različitih oblasti.

U cilju jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) i regionalnih aktera (lokalnih samouprava, razvojnih agencija i biznis inkubatora) za dobijanje finansijske podrške od domaćih i inostranih fondova (EU Fondovi, Ambasade, Fondacije, Ministarstva, itd.) RARIS je u saradnji sa TACSO kancelarijom organizovao obuku za pisanje projekata.

Obuka je realizovana kroz dvomudalrni trening (dva dvodnevna treninga) i mentorski rad u periodu između treninga. Učesnici su imali prilike da od Zorice Rašković, nacionalne savetnice TACSO kancelarije, Vesne Piperski Tucakov i Endre Balaša, stručnih saradnika TACSO-a za pisanje projekata, detaljno upoznaju koji su to preduslovi za uspešno pisanje i implementaciju projekata.

Obuku je uspešno završilo 30 učesnika, predstavnika OCD, lokalnih samouprava, razvojne agencije i biznis inkubatora iz istočne Srbije.

Inicijativa za ovim treningom nastala je na zahtev samih učenika, koji su želeli da usavrše i poboljšaju svoje znanje u ovoj oblasti.

 


 
 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo