Jačanje kapaciteta za razvoj preduzetničke infrastrukture u istočnoj Srbiji

O projektu

Primarni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje i podizanje kapaciteta korisnika u istočnoj Srbiji (JLS, KLER, Nosioci poslovne infrastrukture i ARRA) za razvoj preduzetničke infrastrukture.

Kroz jačanje među institucionalne saradnje i podizanje kapaciteta ARRA i JLS projekat stvara uslove za dalje unapređenje ekonomskog i regionalnog razvoja. Pored toga projekat doprinosi umrežavanju partnera na različitim nivoima (lokalnom i regionalnom) sa ciljem jačanja saradnje. Projekat takođe jača kapacitete za pripremu i upravljanje razvojnim projektima kao i za privlačenje direktnih investicija i promociju izvoza, pristup i povlačenje sredstava iz različitih izvora finansiranja (EU i drugi fondovi). Kroz realizaciju projekta se doprinosi i smanjenju disproporcija u regionalnom razvoju i podstiče ravnomerniji regionalni razvoj. Ovaj cilj se postiže kroz kreiranje mehanizama podrške MMSP i preduzetnicima i podsticanje poslovnog udruživanja u klastere i industrijske klastere u prioritetnim sektorima: industrija mašina i opreme, prehrambena industrija, drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike

Na ovaj način kroz ostvarivanje ciljeva projekta, stvaramo uslove za dalje unapređenje ekonomskog i regionalnog razvoja.

Projekat je finansiran sredstvima Razvojne Agencije Srbije kroz Program za unapređenje saradnje i podizanje kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou u 2019. godini.

 

Projekat podržava Razvojna Agencija Srbije. 


AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo