Podrška MSPP – Mala i srednja preduzeća i preduzetništvo

DOBRODOŠLI

 

Nalazite se na delu sajta namenjenom svima onima koji se bave privatnim biznisom ili razmišljaju da krenu tim putem. RARIS od svog osnivanja posebnu pažnju i veliki deo aktivnosti posvećuje sektoru MSPP sa ciljem njegovog osnaživanja i unapređenja. Za potencijalne i postojeće preduzetnike se osim prosleđivanja bitnih informacija, organizuju promotivni skupovi i javni nastupi, obuke u različitim oblastima, pružaju savetodavne usluge. Kretanjem kroz ponuđene opcije sa predznakom MSPP bićete u mogućnosti da se informišete o bitnim dešavanjima iz oblasti biznisa.

 

AKTUELNO

 

Drugi javni poziv Razvojne agencije Srbije za učešće u programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija u 2020.


Razvojna agencija Srbije kroz sprovođenje višegodišnjeg Programa podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija ima za cilj podršku privrednim društvima u proizvodnim delatnostima da kroz unapređenje svojih poslovnih performansi ispune uslove da postanu dobavljači multinacionalnih kompanija.

Pravo na učešće u Programu i korišćenje bespovratnih sredstava ima Podnosilac prijave koji kumulativno ispunjava sledeće opšte i posebne uslove:

Opšti uslovi:

- da je Podnosilac prijave registrovan u APR, odnosno upisan u odgovarajući registar privrednih društava, najkasnije do 1. januara 2017. godine;
- da kapital Podnosioca prijave nije u javnoj svojini;
- da je Podnosilac prijave izmirio dospele obaveze po osnovu poreza (porez na dobit, porez na dodatu vrednost, porez na zarade zaposlenih, porez na imovinu u vlasništvu Podnosioca prijave) i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje;
- da Podnosilac prijave nije u teškoćama u skladu sa pravilima za dodelu državne pomoći;
- da Podnosilac prijave nije povezano lice sa kupcem/potencijalnim kupcem/grupacijom koja ispunjava uslove za status MNK, u smislu zakona kojim se uređuju privredna društva;
- da Podnosilac prijave nije neopravdano odustao od učešća u prethodnim Programima.

Više informacija o programima i načinu apliciranja možete pročitati na linku: http://skr.rs/6nK

ili pozovite RARIS na 019 426 376


Programi finansijske podrške Ministarstva privrede Republike Srbije

Ministarstvo privrede raspisalo je pozive za dodelu finansijske podrške početnicima i postojećim privrednim subjektima kroz više različitih programa.  Programi se realizuju preko Fonda za razvoj Republike Srbije.

Više informacija o programima i načinu apliciranja pročitajte na:

https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/

https://fondzarazvoj.gov.rs/cir/proizvodi/start-up-krediti

ili pozovite RARIS na 019 426 376


KONKURSI ZA BESPOVRATNA SREDSTVA I POMOĆ BIZNISU

 

Za one koji su već u poslu kao i za one koji se spremaju da otpočnu neki biznis.

Za mašine, softvere, opremu, standarde i još mnogo toga.

Na raspolaganju od 75.000 do 50.000.000 dinara.

Sledi pregled konkursa u toku:

 Ministarstvo privrede Republike Srbije

  1. Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2019. godini – do 20% subvencionisani kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-preduzetnistva-kroz-razvojne-projekte-u-2019-godini/ )
  2. Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2019. godini – do 30% subvencionisani kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-razvoja-preduzetnistva-kroz-finansijsku-podrsku-za-pocetnike-u-poslovanju-u-2019-godini/)

Za sve dodatne informacije možete se obratiti RARIS-u, Bobanu Kostandinoviću na 019/426-376.

 

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo