Vesti

Kladovo dobilo status Biser.Dunava 

 

(22. maj 2019)

Kladovu je dodeljen status Biser.Dunava na međunarodnoj konferenciji, održanoj prošle nedelje u Austriji, kada je zvanično formirana i „Mreža za održivu mobilnost i turizam duž Dunava – Biseri.Dunava“ čije je sedište u Lincu, u Austriji https://www.danube-pearls.eu/en/ 

Osim Kladova, ovaj status je dobilo još svega 10 destinacija na Dunavu, od Ulma u Nemačkoj do delte Dunava u Rumuniji. Osim Kladova, u mrežu dunavskih održivih destinacija su uključene i destinacije iz Nemačke, Austrije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Rumunije.

Opširnije...


Otvoren 4-ti po redu „Informacioni centar za mobilnost“

 
(05. april 2019)

Nakon Kladova, Donjeg Milanovca i Negotina u Zaječaru je danas otvoren „Informacioni centar za mobilnost“. On će raditi u sklopu Turističke organizacija grada Zaječara. Njegovo otvaranje zajednički su uspostavili Turistička organizacija grada Zaječara i RARIS.

Opširnije...


"Real people, real stories"

 
(05. april 2019)

Biseri Trans Dunava su učestvovali u kampanji Dunavskog transnacionalnog programa. Pogledajte priče iz našeg kraja i kako projektne aktivnosti doprinose životu ljudi koji rade u oblasti turizma i mobilnosti, turista, posetilaca i lokalnih aktera.

Opširnije...


Na korak do mreže Biseri Dunava 

 
(08. mart 2019)

15 projektnih partnera iz 9 zemalja duž Dunava posetilo je grad Pecs u Mađarskoj i razgovaralo o mogućnostima osnivanja mreže Dunava. Tokom ovog sastanka, budući Biseri Dunava su se zajednički dogovorili o potrebnim koracima i odlučili da uspostave takvu mrežu koja će biti osnova za nastavak podsticanja održive mobilnosti u turizmu u dunavskom regionu i nakon završetka EU projekta Transdanube.Pearls (Bisri Trans Dunava).

Opširnije...


Otvoren „Informacioni centar za mobilnost“ u Negotinu 

 
(09. januar 2019)

Mesec dana nakon otvaranja u Donjem Milanovcu „Informacioni centar za mobilnost“ danas je otvoren i u Negotinu. On će raditi u sklopu Turističkog Info centra. Njegovo otvaranje zajednički su uspostavili Turistička organizacija opštine Negotin  i RARIS.

Opširnije..


Otvoren „Informacioni centar za mobilnost“ u Donjem Milanovcu 

 
(21. decembar 2018)

Mesec dana nakon otvaranja u Kladovu, „Informacioni centar za mobilnost“ danas je otvoren i u Donjem Milanovcu. On će raditi u sklopu Turističkog Info centra. Informacioni centar za mobilnost će pomoći turistima i meštanima regiona Đerdapa da se kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalno negativan uticaj na životnu sredinu.

Opširnije...


U Kladovu počeo sa radom „Informacioni centar za mobilnost“  

 
(23. novembar 2018)

U Kladovu je danas počeo sa radom „Informacioni centar za mobilnost“ koji radi u sklopu Turističkog Info centra. „Informacioni centar za mobilnost“ su zajednički uspostavili Turistička organizacija opštine Kladovo i RARIS.

Opširnije...


Neotkriveni Biser: Istraživanje turističkih potencijala na Delti Dunava 

 
(16. oktobar 2018)

Učesnici iz 9 evropskih zemalja posetili su Deltu Dunava i upoznali turističke potencijale ovog regiona kao i potencijale održivog transporta.

Oko 40 učesnika i predstavnika turizma i transporta posetilo je Deltu Dunava u Rumuniji tokom studijske posete u okviru projekta Transdanube. Pearls. Učesnici su zajedno istražili i upoznali postojeće turističke i transporne servise ovog regiona. Nakon studijske posete usledio je parnerski sastanak na kojem su rezentovani uspešni primeri uslužnih turističkih i transpornih servisa, kao što je Informacionio centar za mobilnost u Sloveniji.

Opširnije...


Newesletter 2 

 
(30. septembar 2018)

Sve zanimljivosti i aktuelne teme u novom, drugom izdanju Newesletter ''Transdanube.Pearls'', mreže za održivi transport duž Dunava možete pogledati ovde.


Trening o održivoj mobilnosti

 
(26. septembar 2018)

RARIS je danas u Zaječaru održao trening o održivoj mobilnosti. Učesnici treninga su predstavnici lokalnih samoupraba, turističkih organizacija i aktera iz oblasti turizma i održivog transporta sa regiona istočne Srbije.

Učesnicima treninga detaljno su predstavljene seledeće teme:

- Pojam i značaj održive mobilnosti
- Značaj održive mobilnosti u turizmu

Opširnije...


Primeri dobre prakse kroz podsticaj održivoj mobilnosti u regionu Dunava

 
(24. jul 2018)

Više od 100 predstavnika turističkog sektora i sektora mobilnosti iz dunavske regije je prisustvovalo konferenciji EU projekta Transdanube.Pearls u Neu-Ulmu (Nemačka) 11. jula 2018. Cilj je bila prezentacija mobilnosti i budućih turističkih usluga kao i koristi od saradnje i transnacionalnih mreža. Domaćin događaja je bila Kancelarija za Dunav iz Ulma i organizovan je u saradnji  sa Ministarstvom Saobraćaja Baden-Württemberg. Konferencija je organizovana tokom Međunarodnog dunavskog festivala u Ulmu koji se održava svake druge godine. 

Opširnije...


Održan seminar za partnere i aktere koji se bave uslugama održivog transporta

 
(8. maj 2018)

U Kladovu održan seminar za aktere koji se bave planiranjem i implementacijom usluga održive mobilnosti. Na seminaru su predstavljene:

- Studija izvodljivosti za unapređenje i razvoj usluga održive mobilnosti i

- Studija izvodljivosti za uspostavljanje sistema za iznajmljivanje (e)bicikala u istočnoj Srbiji, koju je u okviru projekta izradio RARIS.

Osim studija, učesnicima su bili predstavljeni postojeći i potencijalni turistički proizvodi održivog turizma u regionu istočne Srbije.

Opširnije...


Video prilozi o ''Biserima Dunava''

 
(25. april 2018)

Od izvora do ušća, u dužini od 2.860 km, protičući kroz 10 zemalja Dunav obiluje prelepim mestima. Kao takav, region Dunava je jedna od najperspektivnijih turističkih destinacija Evrope.

’’Transdanube.Pearls’’ želi da poveže ta mesta mrežom destinacija takozvanim ’’Biserima Dunava’’. Više o lepotama Dunava, održivom transportu i potencijalnim Biserima možete pogledati u 5 video priloga.

Opširnije...


''Assessment Tour'' 

 
(20. april 2018)

Pogledajte prilog u kojem tim za održivi transport putuje istim od izvora do ušća Dunava ( 2.860 km) za manje od mesec dana: http://www.interreg-danube.eu/…/travel-the-danube-sustainab…


Nova ponuda usluga u turizmu i održivoj mobilnosti duž Dunava

 
(22. mart 2018.)

Četrdeset predstavnika partnera iz devet evropskih zemalja projekta Transdanube.Pearls od 21. do 22. marta 2018. godine učestvovalo je na sastanku partnera u gradu Vukovaru u Hrvatskoj. Tokom sastanka, partneri su predstavili prve rezultate u implementaciji usluga u turizmu i mobilnosti koje imaju za cilj unapređenje mogućnosti za posetioce da putuju unutar i između destinacija koristeći voz, autobus, bicikl ili brod.

Opširnije...


Analiza strateškog plana održive mobilnosti u turizmu opštine Kladovo i šireg Regiona Đerdapa

 
(09. mart 2018.)

U sklopu aktivnosti na realizaciji projekta Transdanube.Pearls – Mreža za održivi transport u regionu Dunava, koji se realizuje uz saradnju 15 partnera iz devet zemalja, u Kladovu, 9. marta 2018. godine održana je radionica, na kojoj su učestvovali članovi Radne grupe koju je imenovala opština Kladovo za izradu Strateškog plana održive mobilnosti u turizmu opštine Kladovo i šireg Regiona Đerdapa.

Opširnije...


Uređeno pet odmorišta na Dunavskoj magistrali

 
(08. januar 2018.)

Opština Majdanpek, JP Putevi Srbije i RARIS-a su zajedničkim radom uredili 5 parkinga – odmorišta duž Dunavske biciklističke rute - EuroVelo 6, na Dunavskoj magistrali u opštini Majdanpek.

Opširnije...


Newsletter 1 - ''Transdanube.Pearls'', mreža održivog transporta duž Dunava

 
(21. decembar 2017.)

Prvi Newesletter ''Transdanube.Pearls'', mreže za održivi transport duž Dunava:

Preuzmite Newsletter...


Radionica: ''Mutual Learning Transdanube.Pearls''

 
(11. novembar 2017.)

11. novembra RARIS je organizovao radionicu sa zainteresovanim stranama iz oblasti turizma i transporta.

Na ovoj radionici učesnicima je predstavljen detaljan koncept Bisera Dunava, a specijalan akcenat dat je prezentaciji zajedničkih standarda održivog regionalnog plana mobilnosti i turizma (SRTMP).

Opširnije...


Pratite aktivnosti projekta ''Transdanube.Pearls'' i na sajtu programa i fb strani

 
(1. novembar 2017.)

Pratite aktivnosti projekta Transdanube.Pearls i na sajtu programa: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/transdanube-pearls kao i facebook strani: https://www.facebook.com/Transdanube


Razrada i razmatranje SRTMP-a

 
(16. oktobar 2017.)

RARIS je u Kladovu, 16. oktobra 2017, organizovao regionalnu radionicu o izradi drživog regionalnog plana mobilnosti i turizma (SRTMP). Predmet ove radionice bila je razrada SRTMP koji predstavlja jedan od važnih rezultata projekta. 

Opširnije...


Usvojeni standardi za buduću mrežu ’’Bisera Dunava’’ i certifikovani treneri za održivi transport

 
(11. oktobar 2017.)

30 predstavnika partnera iz sektora transporta i turizma iz devet evropskih zemalja učestvovalo je na obuci u Silistri, Bugarska za zvanje certifikovanih menadžera u održivom transportu. Obuka je deo EU projekta Transdanube.Pearls i nadovezala se na treći sastanak partnera.

Opširnije...


Predstavljeni standardi ’’Bisera Dunava’’ 

 
(18. septembar 2017.)

Od izvora do ušća, u dužini od 2.860 km, Dunav obiluje prelepim mestima. Kao takav, region Dunava je jedna od najperspektivnijih turističkih destinacija Evrope. ’’Transdanube.Pearls’’ želi da poveže ta mesta mrežom destinacija ’’Biseri Dunava’’. Da bi jedno mesto dobilo status ’’Biser Dunava’’ neophodno je da ispunjava određene standarde.

Opširnije...


Međunarodni stručni tim došao do delte Dunava koristeći isključivo održivi transport 

 
(06. septembar 2017.)

U okviru EU Interreg projekta “Transdanube.Pearls”, međunarodni stručni tim prešao je 2.860 km duž Dunava koristeći isključivo sredstva održivog transporta kao što su: autobuski prevoz, voz, brod i bicikl. Tim u sastavu stručnjaka za turizam, transport i multimedije je prvi deo puta, od izvora Dunava u Nemačkoj do Budimpešte prešao u julu 2017. Drugi deo puta, od Budimpešte do delte Dunava uspešno je završio u septembru 2017. Cilj ovog putovanja je da prikaže postojeće mogućnosti putovanja regionom Dunava bez korišćenja privatnih automobila.

Opširnije...


Međunarodni stručni tim putuje održivim transportom od izvora do delte Dunava

 
(27. jul 2017.)

U okviru EU Interreg projekta “Transdanube.Pearls”, međunarodni ekspertski tim putovao je duž Dunava koristeći isključivo održive načine transporta kao što je: autobuski prevoz, voz, brod i bicikl. Tim u sastavu stručnjaka za turizam, transport i multimedije je, za 11 dana i nešto više od 10-tak pauza, uspešno završio svoj I deo putovanja u Budimpešti. Ovaj tim će krajem avgusta, od Budimpešte do delte Dunava, nastaviti svoje putovanje održivim transportom. Cilj putovanja je da prikaže postojeće mogućnosti putovanja regionom Dunava bez korišćenja privatnih automobila.

Opširnije...


Projekat Transdanube.Pearls se upoznaje sa iskustvima regiona Dunava u oblasti Gornje Austrije

 
(07. jul 2017.)

U sklopu studijskog putovanja organizovanog kao deo projekta “Transdanube.Pearls” 40 učesnika posetilo je region Dunava u Gornjoj Austriji i Verfenveng, jednu od najupečatljivijih destinacija “Bisera Alpa”. Ovom putovanju sledio je sastanak partnera tokom kojeg su učesnici nastavili svoj rad na implementaciji novih i unapređenih usluga transporta, regionalnih centara za transport i novih paketa turističkih proizvoda za stanovnike i turiste u regionu Dunava.

Opširnije...


Svečano otpočela realizacija projekta Transdanube.Pearls

 
(01. mart 2017.)

Prvog marta, u Beogradu, u hotelu Tulip Inn, RARIS je bio domaćin međunarodne konferencije povodom početka projekta TransDanube.Pearls (Biseri TransDunava) - Mreža za održivi transport duž Dunava. Konferenciji je prethodio dvodnevni sastanak partnera posvećen načinima i metodima realizacije projekta. Projekat Transdanube.Pearls se realizuje  u okviru Dunavskog Programa a finansira od strane Evropske unije.

Opširnije...

 

Datum početka
01-01-2017

Datum završetka
30-06-2019

Budžet u Eurima
Ukupno: 2937908,99
ERDF učešće: 2189017,49
IPA učešće: 308205,14
ENI učešće: 0

Br. Poziva
Poziv 1

Prioriteti
Bolje povezan (umrežen) i energetski odgovoran region Dunava  

Specifičan cilj
Podrška ekološki održivim i sigurnim transportnim sistemima u urbanim i ruralnim područjima Dunava

Projekat Transdanube. Pearls realizuje se u okviru Dunavskog programa koji finansira Evropska unija (ERDF; IPA).

 

Želite da dobijate najnovije informacije kroz Newsletter projekta?

This module can not work without the AcyMailing Component

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

Pratite nas na

Gde se nalazimo